FRIHET OCH KREATIVITET

Att rensa sina saker kan ha effekten att du inser att det materiella inte är särskilt viktigt. Du kanske inte medvetet har tänkt att dina kläder eller teknikprylar är viktiga, men på ett undermedvetet plan är det inte omöjligt att de har tillskrivits för stor vikt i ditt liv. Att det skulle vara lite obehagligt att vara utan dem. Renset har en förmåga att bryta den här förtrollningen och med det följer en frihet. Det är som att lyfta blicken och se landskapet, istället för att gå med näsan i marken. Eller som en god vän berättade, att han (bildligen) hade gått omkring i en tät granskog och känt sig vilsen, men så tog han tag i saken och klättrade upp i en grantopp. Då kunde han plötsligt se vart han ville i livet. Lite så är det, det som skymmer sikten är allt som inte är viktigt. Jag tror att alla vi människor har möjligheten att göra fantastiska saker här på jorden och jag är sjukt tacksam för alla modiga typer som genom årtusendena har gått sin egen väg och levt kreativa liv. Till exempel Selma Lagerlöf som tvärs emot konventioner och hennes pappas vilja utbildade sig och sedan satsade järnet på att skriva, för hon visste att hon var en författare. Och ut kommer bland annat en sådan fantastisk bok som Kejsaren av Portugallien, en av de finaste böckerna om kärlek som har sett dagens ljus. Alla är vi inte Lagerlöfar, men alla har något fint som vill ut i världen och det är ju snöpligt om det inte blir av för att vi distraherar oss med en jakt efter materiella ting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.