NÄR DET KÄNNS MOTIGT

Vissa dagar är man bara helt osugen på höga ideal och enkelhet och själslighet. Man vill äta godis, köpa något (vad som helst), krypa in i sitt skal, kanske sura lite. Inga konstigheter, dylikt drabbar alla och det är inget att känna sig nedslagen av. Två saker är bra i de här lägena:

 

  1. Inse att det är ditt ego som rockar loss och är less på att du är en sån fin människa. Om du känner igen vissa symptom, tex att du tänker elaka tankar om de som cyklar illa eller är allmänt i vägen, kan du ta in det och säga “Hej egot! Jag ser att du har vaknat till liv idag. Det är helt okej men så du vet så är jag medveten om vad du håller på med.” Detta enkla trick avväpnar egot som nu inte får fullt spelrum i dig. Din medvetenhet tar kraften ifrån det negativa.

  2. Focus on serve – Att när det känns såhär medvetet rikta sin uppmärksamhet utåt är riktigt härligt. Det kanske tar emot rejält de första gångerna du prövar, det kanske till och med känns helt omöjligt. Kanske blir du uppretad av att läsa de här raderna. Men att tänka att “jag gör det här jobbet/den här insatsen för <valfri mottagare>” är skönt, för då behöver du inte gå och grotta i hur segt det känns för dig. “Än sen då, det här gör jag ju för någon annan! Härligt att få hjälpa till lite!” kanske du tänker istället. Det är ett välkänt faktum att om man grottar i sina egna problem och tar på sig en offerkofta så blir problemen inte precis mindre. Däremot, om du får möjlighet att göra någon en liten tjänst eller bara lyssna uppmärksamt på någon på fikarasten så lättar offerkänslan.

Nu kanske man skulle kunna invända att det är omöjligt att alltid ligga på topp etc etc och det stämmer. Du behöver inte vara någon supermänniska. Men, du kan alltid välja att inte ge negativitet någon uppmärksamhet. Det gör liksom ingen nytta, det blir bara jobbigt för dig själv och din omgivning som påverkas av dina vibbar. Fokusera på det fina!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.