DEN SOM ÄR SATT I SKULD ÄR INTE FRI

Jag har en målsättning: att bli skuldfri. Det kommer nog att ta ett tag (bolån). Men det känns rätt och meningsfullt att tänka så, minimalism handlar ju i mångt och mycket om frihet, att skapa sitt eget liv med medvetna val.

Att inte ha en hög med räntor som ska betalas betyder att man skulle behöva tjäna in betydligt mindre per månad för att gå runt. I kombination med låga utgifter i övrigt (låg konsumtion) och få ägodelar (låga underhållskostnader) får man ett betydligt friare liv. Du skulle kunna jobba halvtid och filma en dokumentär om din farmor den andra halvan. Eller måla tavlor eller gå alla kurser på Folkuniversitetet. Världen är stor och spännande och livet är för härligt att slösas bort i en alltför inrutad och pliktfylld vardag. Framförallt för härligt för att ägna åt annat än det som gör dig lycklig. 

Att inte heller betala fallskärm åt bank-vd:s skulle så att säga vara grädden på moset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.