MINIMALISM ÄR INTE SAMMA SAK SOM LYXKONSUMTION

Underbara Clara skrev en mycket träffande krönika för Expressen häromsistens, som sätter fingret på vad många nog har reflekterat över på sistone. Att marknaden har kidnappat miljöfrågan, vilket inte är konstigt alls eftersom våra politiker har övergett den. Det framställs som att det viktigaste vi som individer kan göra för att rädda planeten är att köpa galet dyra, handgjorda prylar som håller länge. Det finns en liten poäng i detta såklart, det förstår ju alla. Men som Clara påpekar, de riktiga miljöhjältarna är de som konsumerar lite, de som inte har råd. De som har haft samma vinterjacka sedan -92 och inte äger bil eller åker utomlands tre gånger om året. Det går inte att konsumera sig ur en kris som har uppstått på grund av konsumtion. Den lätta ska vi väl inte gå på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.