ATT INTE PLOCKA MED SIG GRATISGREJER

Ett mycket effektivt sätt att minska stöket är att helt sluta ta med sig gratisgrejer som kommer i ens väg. Till exempel plastpåsar i affären, bjudgodis, broschyrer, visitkort, reklampennor och så kallade ”goodie bags” (det vill säga en påse med lite prylar i). Ofta blir man kanske lite glad över att få något bara sådär och det kan kännas oartigt att tacka nej, men det här är ett inflöde av jox du inte behöver som faktiskt är ganska stort. Även varuprover kvalar in här, det kan ju vara skoj att testa en ny hudkräm eller knäckebröd men det adderar till ett allmänt rörigt liv med mycket att ta ställning till. Det är bara skönt att säga nej och köra vidare på det där gamla knäcket du brukar köpa. Du behöver inte ha koll på knäckebranschen och om den nya sorten innehåller ännu mer omega tre än det förra. Denna strategi, att inte ständigt omvärdera, gör livet så mycket enklare. Visst kan man missa något, men för många är vinsten med att skala ner antal beslut och mini-analyser som görs så mycket större. Så nästa gång du erbjuds gratisgrejs, tänk efter om du verkligen behöver det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.