VÅGA VÄGRA SVART FREDAG

Idag är det en sorgens dag. Vi förväntas tokköpa saker för att bli lite lyckligare, trots att forskare just konstaterat att vi i Sverige konsumerar 4,2 jordklot på ett år. Bäst att handla lite till. En kollega köpte nyss en sorts högtalare till sin tv på halva priset. Ändå flera tusenlappar.

Konsumtion är en törst som aldrig kan stillas. Hur mycket vi än köper kommer det aldrig att räcka. Nya saker tappar sin glans oerhört fort, lite olika beroende på pris. Men mycket snart är den där nya högtalaren en helt vanlig pryl som känns sleten och gammal.

Nej, det där är ett spel som jag inte vill vara med i. Du kan joina mig att avstå! Alternativ till att hetsköpa idag skulle kunna vara: dansa disco i vardagsrummet, träna på rubiks kub, ta ett glas rött med någon eller gå på en föreläsning. Själv drar jag på yogaworkshop med den härliga yogin Petri Räisänen!

Petri Räisänen

2 reaktioner till “VÅGA VÄGRA SVART FREDAG”

  1. Jag är med dig. Jag handlade ingenting i fredags utan tog mig istället ut på en liten skogsvandring tillsammans med hunden. Det var härligt och mer energifyllt än shopping. Vilken fin blogg du har. Så kul med fler som bloggar om detta på svenska. Se vår blogg här: http://www.1825dagar.se

    1. Skogsvandring med hund slår det mesta! Jag hade också en hund en gång i tiden (som tyvärr gick bort i akut leukemi i ganska ung ålder) och skogspromenader där han kunde skutta omkring fritt var hur mysigt som helst. Bra val istället för att shoppa 🙂 Tack för tips till er blogg, hittade mycket läsvärt och tänkvärt där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.