DET SKÖNA MED ATT LAGA

Det finns något mycket behagligt i handlingen att laga något trasigt. Men också ett stort motstånd innan. Saker går ju sönder hela tiden, mer nu än förut. Jag har ett par strumpor som jag köpte på Impuls för snart 20 år sedan. Det är ju inte klokt, hur kan man ens ha så gamla strumpor? Det sjuka är att de inte är trasiga. Någonstans där tror jag att HM lade om strategi och började medvetet tillverka riktigt usla strumpor som håller någon månad eller så. Men i alla fall, saker blir slitna och går sönder och jag tror att många helt enkelt slänger saken då och köper nytt. Men med lite grejer hemma och några minuter fixar man det där och får en skön och tillfredssställande känsla som belöning. Plus att man sparar pengar, tid och jordklot.

Bästa lagningssakerna att ha hemma (detta är också extremt bra presenter åt ungdomar som snart flyttar hemifrån):

  • synålar och sytråd
  • stoppnål och stoppgarn
  • skokräm
  • putstrasa
  • superlim!

Prova till exempel att laga ett hål på en strumpas stortå. Det tar ca fyra minuter och är superlätt. Där fick de som trodde att du skulle springa ut och köpa en ny strumpa!

En jättemysig grej är också att ha en liten lagningskväll med en kompis eller i familjen. Istället för att bara sitta och prata tar ni med en hög trasiga saker och lagar tillsammans medan ni pratar. Jag lovar att ni kommer att må riktigt bra när kvällen är över.

Så, för att föregå med gott exempel ska jag nu sy på örat på min gamla gosedjurshund. Min son ärvde vovven och nu har den ny (kortare) frisyr och bara ett öra.

Vovven
Vovven

Spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.