MINIMALISTISKT OCH EKOLOGISKT TORRSCHAMPO

Torrschampo är ett slags pulver som suger upp fett ur håret, så att man kan dra ut lite på tiden mellan hårtvätt. Bra på många sätt, för mig som inte vill lägga för mycket tid på hår och har hår som ganska snabbt blir fett är det otroligt praktiskt. I med lite i håret bara, borsta ur och så ser man helt okej ut igen. De torrschampon som finns i affären är dock århundradets scam. Kikar man på innehållsförteckningen ser man snabbt att det till runt 90-98% består av stärkelse av något slag, till exempel majsstärkelse. Maizena alltså. Resterande procent är parfym och kemikalier. Detta till helt hutlösa priser.

Jag hade ett torrschampo från det mest kända märket och googlade en av kemikalierna som finns i. Den visade sig vara förbjuden i många länder pga att den irriterar hud och kan orsaka allergier. Perfekt att ha i huvet! tänkte jag då. Skoja. Tänkte tvärtom att det här eländet köper jag aldrig mer. Istället har jag börjat testa olika ofarliga saker som har samma funktion, till exempel finmalet havregryn. Kostar ca 1 öre per användning (om ens det) och fungerar klockrent! Gäller bara att kamma ur håret med fin kam, havregrynssmulor är nästan identiskt med mjäll nämligen. Och nu med alla nya trendiga mjölsorter i butiken behöver man inte ens mixa havregryn själv, det går lika bra med havremjöl. Jag är ganska ljus i håret, vore jag mörkare skulle jag blanda i kakao som enligt min styvsyster (brunett) funkar super. Skulle tro att Maizena också går bra, även arrowrot har jag hört gott om. En flitig torrschampoanvändare sparar minst 500 kr/året på detta lilla knep. Och såklart, en förpackning mindre i badrumsskåpet och att gå och slänga sen. Prova!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.