SKIPPA MAGASINEN

Ett av de bästa tips jag har för att bryta sitt köpmönster, eller tankemönster också för den delen som handlar om vad man kan tänkas behöva införskaffa, är följande:

Läs inga så kallade livsstilsmagasin. Må det vara modemagasin, heminredning- eller träningsblaskor.

Hela affärsidén med dessa tidningar är att sälja annonser och det gör de också med förtjänst. Det är rent ut sagt otroligt mycket reklam i, och otroligt lite genomtänkt redaktionellt material. De är också oerhört normkonservativa (hej vita medelklassmänniskor med varsamt renoverade hem), vilket i denna kontext är en bisak, men ändå. Förr i tiden läste jag gärna både modetidningar och heminredningstidningar. Resulterade i att jag kände mig fult klädd, fel i håret (kanske blir bättre om jag köper den dära produkten för 350 spänn?) och obsessade en aning över möjliga förbättringar hemma. Lättnaden när jag slutade läsa sånt här! Wow. Jag är fortfarande mycket förtjust i vackra kläder och hem, det tror jag är något grundläggande i mig. Jag försöker omfamna det utan att det ska köpas så mycket hela tiden. Skulle med glädje läsa en tidning om hela den här grejen med att bo, att leva i ett hem. Och se hur folk har det. Utforska vårt förhållande till just våra boplatser, gud så intressant! Samma sak med kläder, det vore underbart att nörda ner sig i olika människors förhållande till sina plagg.

Det är en bra idé att minska inflödet av köpuppmaningar. Och sånt som gör dig osäker på om du duger så som du är just nu. Det är ett val du kan göra, att inte ta in sånt något mer. Värt att prova i några månader i alla fall och se vilken effekt det gör på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.