TOPPA LAGET?

Ibland kan en få för sig att allt blir bra bara en har precis rätt saker. Även minimalister tänker såhär. Man tänker att man bara vill ha en enda osthyvel, och den kommer att vara helt ljuvlig. Snygg och lätt att använda. Kruxet är bara att så länge man har fokus på prylar så kommer laget aldrig kännas riktigt komplett. Funderingar på att byta den där enda osthyveln mot en annan kommer alltid ploppa upp. Det gäller att bryta de nära banden till saker. Inte lägga energi på det. Effekten av ett rens hemma finns förstås fortfarande, det blir tex lättstädat och skönt, men i ditt inre finns fortfarande prylarna kvar. Istället för att släppa sakerna även mentalt och använda det utrymmet till något mer givande.

Hos Zenhabits kan du läsa mer om att vara fäst vid saker och hur man kan bli fri från detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.