KLÄDKORVEN

För tio år sedan hade jag en klädkorv i min ägo. Såg inget konstigt i det, tvärtom. Klädkorven var en sådan där tyggarderob från IKEA och jag hade proppat den full med kläder som jag inte använde så ofta och släpat upp den på vinden i det hus på Södermalm jag och min dåvarande partner bodde i. Vårt vindsförråd var i grannporten, så det var en bit. Sex våningar utan hiss. Vi bodde där i två år. Under den tiden använde jag inte ett enda plagg ur korven. Sen flyttade vi ut på landet och korven flyttade med. Minns att jag hade riktigt svårt att få plats med kläderna i nya huset så jag spred ut dem på golvet i gillestugan i väntan på bättre förvaring. Det här var innan jag kom på den briljanta idén att göra mig av med saker jag inte behövde, den tanken uppstod liksom inte. Däremot började jag intressera mig för köpstopp i olika former, så fröet till min minimalism började nog gro där någonstans. Efter två år på landet (har flyttat mycket) flyttade vi tillbaka till Uppsala, då som barnfamilj. Klädkorven följde med! I vår första lägenhet i Uppsala hade jag vinterjackor i den under sommarhalvåret, och använde den då som det var tänkt, dvs hängande. Efter separationen tog jag med den. Men sen kom jag på att jag ju inte använde de där extrajackorna så till slut försvann både jackor och garderob. Otroligt skönt! Klädgömmor tar hemskt mycket energi, den energin använder jag hellre till något annat. Har du någon gudsförgäten klädgömma/-korv hemma?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.