HEJ MIG SJÄLV FÖR TIO ÅR SEDAN

Ibland funderar jag på vad jag ska skriva om, vad hade jag mått bra av att höra innan jag blev minimalist? Vad hade hjälpt mig? Jag tänker på en av de olyckligaste perioderna i mitt liv, när jag bodde i Stockholm. Mitt långa förhållande hade tagit slut och jag kände mig vilsen och otrygg. Ångrade beslutet och gjorde en del andra val som i efterhand kändes helt fel. Jobbade heltid och hade min fina hund på hunddagis många timmar om dagen. Det mesta kändes fel. Hur mycket pengar hade jag kunnat spara den perioden om jag hade tänkt minimalistiskt? Hur mycket hade jag kunnat vårda min själ och hitta någon sorts grund att stå på om jag hade vågat se inåt mer? Hur hade det varit om jag då hade ramlat på en blogg om ett annat sätt att leva, kanske hade det puffat mig i en annan riktning?  Det är kanske förmätet att tro att en kan göra en skillnad till det bättre i människors liv genom att blogga. Jag är dock en sådan som gärna och ofta hämtar kunskap, däribland livskunskap, ur texter. Ord går rakt in och jag har fått så otroligt mycket hjälp och inspiration av böcker genom åren. Att vara minimalist löser såklart inte alla problem i livet, men OJ vilken stor betydelse det har. Det finns en sådan jäkla kraft i att välja själv hur man vill ha det, att inte automatiskt haka på alla andra i livsval. Att gå en smula mot strömmen. DET hade jag nog velat veta där för 10 år sedan (jösses, känns som en annan livstid…).

Nu prioriterar jag att ha tid för mig själv och mina nära. Vill ha många timmar i veckan där jag skriver, läser och reflekterar. Och så många timmar att sitta med mina barn och höra deras reflektioner. Och utöver det tid att odla min kärleksrelation. Jag vill inte hitta mig själv i en hetsig vardag där jag skjutsar barnen till olika aktiviteter och äter middag på McDonalds för att vi inte hinner laga mat hemma. Mina barn kanske inte kommer att kunna spela piano, blockflöjt, dansa jazzdans och rida, men jag tror faktiskt att det har ganska liten betydelse. De kommer att kunna en massa annat och kanske inte ha ont i magen av stress istället.

Minimalism är som ett verktyg för att hålla sin kurs. Det blir en rejäl bit tid över när man inte handlar så mycket. Och när man inte behöver gå och plocka och städa hemma, eller sucka över röror som snor ens energi.

Imorgon ska jag räkna hur många plagg jag har, det blir intressant. Jag har verkligen ingen aning om vad det slutar på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.