LOCKELSEN

Igår åt jag lunch på det mysiga Broströms kafé här i Uppsala som ligger i lika mysiga Godsmagasinet. I Godsmagasinet finns en stor affär med allsköns prylar, lite som designtorget fast inte lika homogent. För ett par år sedan hade jag gått in där och verkligen försökt hitta något att köpa. Så knasigt, att liksom uppfinna ett köpbehov till mig själv. Lockelsen i vackra saker, är svag för dem. Min nya taktik är att jag går in och njuter av att det är så fint. Tittar och känner och luktar. Har upptäckt att det för mig är mest en lust och en glädje över det estetiskt vackra och att den känslan behöver ju inte utmynna i att jag faktiskt köper något.

Vackra saker i Godsmagasinet

Så gick jag därifrån tomhänt? Ehrm. Host host. Jag insåg att vi ju behöver en ny rotviska (sån där rotdiskborste att diska gjutjärnspannor med) för den hemma är både lite rutten i mitten och de flesta stråna av. Men jag köpte i alla fall inte de där fina förvaringsboxarna till höger i bild, fast jag var rätt sugen några förvirrade sekunder 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.