DAGENS MINIMALISM – GÅ UR SVENSKA KYRKAN

Igår gick jag ur Svenska kyrkan. Av tre anledningar.

  1. Jag är inte kristen
  2. Svenska kyrkan visar inte så sällan brist på omdöme i vad de spenderar skattepengar på.
  3. Att vara med i olika organisationer, medlemsklubbar etc ökar på komplexiteten i livet. Det har jag skrivit om i det här inlägget. Att inte vara medlem i Svenska kyrkan av slentrian gör mitt liv lite enklare och skapar lite mer utrymme.

Naturligtvis gör kyrkan en hel del gott i världen. Men det gör ju även muslimer, katolska kyrkan, buddhister och en hel hög andra trosförbund. Och jag är ju inte medlem i dessa heller, finns då ingen anledning att vara med i Svenska kyrkan bara för att Sverige av tradition har varit kristet.

Såhär gör du för att gå ur kyrkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.