HUR BÖRJAR DU DIN DAG?

Börjar du din dag med att trycka på snooze så många gånger som möjligt? Kanske med en känsla av motvilja i kropp och sinne? Åhhhhhhhhhhh inte tiiiiiiiiisdaaaag….. I sånt fall är du inte ensam. Men nu kommer intressanta och goda nyheter (som en del av er säkert redan har koll på):

Det du skickar ut får du tillbaka

Jo, det är helt sant. Börjar du dagen med att gruffa över att den har kommit och en inställning att det blir en jobbig dag är det precis vad som kommer att ske. Men, om du å andra sidan börjar dagen på ett helt annat sätt händer helt andra grejer! Såhär gör jag så ofta jag kommer ihåg:

  1. Börjar med att tacka sängen (!) för att jag fick sova i den, att den är så mjuk och mysig och att jag fick sova bredvid min partner ännu en natt
  2. In i badrummet. Ser mig i spegeln och säger snälla saker till mig själv, tex ”jag älskar dig” eller ”vad fin du är”. Något i den stilen.
  3. Sen är det bara att köra på med dagen. Det här sätter liksom tonen.

Jag förstår att detta kan låta helt otroligt flummigt och fånigt i en del öron. Men det fantastiska är att DET FUNKAR. Dagen blir mjuk, jag är mjuk, folk är snälla och det känns fint i magen. Jag gör gärna flummiga saker om det är resultatet. Jag tänker såhär också angående det jag säger till mig själv i spegeln: om någon säger sånt till mig blir jag glad. Jag är en någon, alltså kan jag ju säga det till mig, det skadar inte. Det är ingen jämförelse, att jag är snällare eller finare än någon annan, det handlar bara om mig och min relation till mig själv. Prova i ett par veckor, för det tar nog åtminstone en vecka att vänja sig vid att säga snälla saker till dig själv, och se hur detta ändrar ditt liv!

Önskar er alla en fin helg <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.