RENSA I GARDEROBEN

Då och då går jag igenom mina kläder och skor för att känna efter om det jag har där är sånt jag tycker om och använder. I och med att jag ändå gör det regelbundet tänker jag mig att jag inte borde hitta något, men det gör jag alltid. Till exempel häromdagen så stannade blicken vid de här dojorna:

skor

Jag har haft dem i kanske fem år. Det knäppa är att jag aldrig riktigt har gillat dem fullt ut. Så varför köpte jag dem? De var på rea. Tokrea. Hade kostat någonstans över tusenlappen och var nedsatta till runt 300 kr om jag inte minns fel. Vilket kap! tänkte jag. Förutom den lilla detaljen att jag inte hade köpt dem för fullpris, och att jag inte älskade dem. Så dessa fem år har jag plikttroget tagit på mig dessa dojs då och då och alltid känt mig lika obekväm. Ibland har jag fått komplimanger för dem, men inte ens sånt har hjälpt. De var helt enkelt inte rätt för mig, och så har jag ändå sparat dem i flera år eftersom de var ett sånt kap. Men nu fick det vara nog! Jag putsade upp dem och traskade vanan trogen till Stadsmissionen med dem och en kasse urvuxna barnkläder, tackade hela rasket för att de har varit hos oss och önskade dem lycka till i fortsättningen (jo man kan faktiskt göra så, det är en bra grej!). Samtidigt skickade jag ut intentionen i universum att ett par nya skor som fyller samma funktion (dvs lite dressade, sjyssta skor för vår/höst) skulle dyka upp i platsen som blev ledig. Det tog mindre än två dygn! Snart dyker de här skönheterna upp hos mig istället:

the angie
Bild från blankens.com

Har i huvudet gått igenom hur de passar till alla byxor, kjolar och klänningar jag har och insett att de funkar perfekt till nästan allt. Enligt utsago är de dessutom väldigt bekväma, så jag tänker att jag kommer att ha dem som promenadskor också, inte bara för att vara fin i. Med lite love och skokräm bör de hålla i många år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.