IT’S ALIVE!

Rosor är ju underbara, och förra året i augusti köpte jag min första planterade ros. En vit, väldoftande skapelse som jag stoppade ner i en odlingslåda på balkongen. Är helt oerfaren när det kommer till att odla och ta hand om rosor, men att de måste stoppas om inför vintern hade jag snappat upp så jag klädde in den i bubbelplast och tidningar när det började bli kallt. Sen var det ju bara att hålla tummarna. Idag tog jag av vinterkläderna och såg till min glädje att den lever! Hurra!

rosen efter vintervilan

Att balkongodla är fantastiskt. Så liten insats, så mycket tillbaka. Nuförtiden är det väldigt sällan jag köper växter, så det är dessutom en väldigt billig hobby. Istället sparar jag fröna från utblommad krasse eller ringblomma och så planterar jag helt enkelt dem kommande år. Slår såklart in öppna dörrar hära, men att som människa koppla ihop sig med jorden är nödvändigt för att må bra. Det räcker faktiskt med att ha en kruka penséer att pyssla om. Påta lite. Det är också något som förstärker känslan av att höra hemma. Om du inte har balkong eller trädgård och inte heller krukväxter kan du gå ut i närområdet till en park eller grön plätt och sätta dig några minuter. Koppla ihop dig med platsen. Det är din plats på jorden just nu och denna medvetna handling grundar dig och skapar trygghet. Hur är det, odlar ni något?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.