MINIMALISTISK BOENDEFORM

Det är inte så lätt att ha en minimalistisk livsstil om man har en bostad som kräver mycket av en. Underhåll och renovering, ja ni vet. Ett led i att förenkla sitt liv kan vara att fundera på om ens bostad motverkar eller bidrar till det liv man önskar sig. Kanske bor man i hus för att man gjorde det när man var liten? Eller pga andras förväntningar? Sen är det ju långt ifrån alla som har lyxen att kunna välja förstås. Då är det så.

Jag har en vän som bor i ett äldre hus. Med jämna mellanrum drar hen igång renoveringsprojekt. Detta har pågått ganska många år och i kombination med heltidsjobb blir det inte mycket tid till annat. Mellan raderna förstår jag att hen egentligen skulle tycka det var rätt skönt att bo i lägenhet. Jag tänker att en del av oss kanske bara kör på med det boende som vi är vana vid istället för att bo som vi vill. Få tid att laga mat, träna, slappa, spela kort med kidsen. Jag bor i en vanlig, ganska ny lägenhet. Älskar det! Inte åka till någon brädgård på lediga dagen eller göra research på värmepumpar. Hu! Men som med allt annat, älskar man det är det ju bara att köra!

Lite spännande tider nu med fler boendeformer att välja på efter en lång tid av konformitet. Fler kollektiv och så kallade ”tiny houses” tex. Googla dessa pyttehus, de är hur fina som helst! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.