KANSKE ALDRIG MER BEHÖVER KÖPA GYMSKOR?

På väg hem från jobbet häromdagen mötte jag en äldre kvinna som var ute och spatserade. Hon var klädd i beige trenchcoat och beige, utsvängda byxor med slag. Sådana där beige pensionärskläder som man ibland skojar om, men som väldigt få pensionärer nuförtiden har på sig. De var vanligare på 80-talet, eftersom plaggen i denna speciella beige nyans troligen är från 70-talet. Men den här kvinnan hade alltså kvar några plagg som nu är ca 40 år gamla. Hon verkar helt enkelt inte ha köpt ny vårkappa på 40 år. Det här fick mig att tänka till lite extra. Vad har jag för plagg som kan tänkas hålla så länge? Gympadojorna jag har när jag styrketränar är ett exempel, kanske håller de inte 40 år men 20 borde inte vara några problem (som ni fattar tränar jag inte precis varje dag). Tänk om jag helt enkelt inte köper några nya. Det behövs ju uppenbarligen inte. Om jag gör det är det enbart av fåfänga eller någon form av rastlöshet som jag då försöker lindra genom shopping. Tänk om lite fler av oss skulle våga hålla kvar vid våra prylar extra länge. Förutom de uppenbara miljövinsterna skulle väl även plånkan ropa ”hurra!”, det rör sig ju om ett par tusenlappar per år troligen. Och tiden! Tiden vi kan ha till annat än att gå i skoaffärer.

Tack du beigeklädda dam för att du är en förebild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.