ATT RENSA EN SOMMARSTUGA

I min släkt har vi den goda turen att äga ett sommarställe. Någon gång på 60-talet köpte min driftige farfar en oälskad, stenig, trädig tomt vid en liten Mälarvik. Med idogt arbete förvandlades det hela till ett fint litet ställe, där jag har spenderat min barndoms somrar. Jag, min syster och mina föräldrar huserade i den så kallade ”lilla stugan” och farmor och farfar i den stora. När de blev för gamla för att vara på landet flyttade vi in i stora stugan och den lilla har sedan dess varit obebodd. Förutom av mössen dårå, de har troget haft lilla stugan som vinterbostad. Men nu när både jag och syrran har egna barn vill vi ju gärna kunna spendera lite tid där ute på landet och då tänkte vi att vi helt enkelt tar och rustar upp lilla stugan. Naturligtvis är det så att en hel del bråte har hamnat där under årens lopp. Sånt som inte har passat någon annanstans har stoppats in där. Det har inte direkt varit oordning, men en ganska hiskelig blandning möbler och saker. Eller jo, i garderoberna i sovrummet var det absolut oordning. Härom helgen var jag och systern ute där för att dra igång renoveringen och steg ett, som jag gladeligen tog på mig, var att rensa ut allt som vi inte vill ha kvar. Herrejösses alltså vad mycket skrot det får plats i ett par garderober! Gamla lakan, dukar, lampskärmar, serietidningar (fast de sparade jag, hör liksom till stuglivet), otaliga plastgalgar, kläder, pocketböcker, diskställ, hyllplan till hyllor som inte finns kvar och allt möjligt. Det blev fem rejäla sopsäckar, och resten som vi inte vill ha kvar men som pappa kanske vill spara lade jag i en hög som när den var klar täckte ca sex kvadratmeter av golvet. Hög var den också. Känns dock fantastiskt skönt att rensa ut, nu kan vi ju börja från början. Bara ha det som vi vill ha. Vi ska tapetsera och lägga nytt golv. En ny spis behövs och en kyl. Så städa lite, sen är det bara att flytta in. Sommarstugor är värda mer än att bli sista hållplatsen för bråte så glöm inte den om du är i resningstagen, även de grejer som finns där påverkar din energi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.