EN LITEN REFLEKTION – KRETA

Hemkommen efter en vecka på Kreta. Min och barnens första charter, det var en fin upplevelse. En sak som slog mig är hur mycket mer avslappnat det var där än här hemma i Sverige. Klimatet är ju en stor bidragande faktor. Vore det varmt och mysigt här skulle vi ju inte behöva vara så himla noga när vi bygger våra hus till exempel. Och vi skulle troligen hänga mer utomhus och småprata med grannarna. Man kunde odla sin egen mat på bakgården som kretensarna gör. Sånt där. Sverige är fantastiskt, men ibland känner jag att jag inte riktigt lever för allt är så tokigt välorganiserat och systematiserat och standardiserat. Det handlar om enkelhet, allt behöver inte vara så perfekt hela tiden. Det skulle gå ändå. All denna organisation gör det ännu svårare att leva minimalistiskt, det ska ansökas hit och dit och man är noga att inte göra fel. Tycker nog att vi skulle kunna inspireras lite av andra kulturer, tagga ner lite. Inser ju såklart att det säkert finns massor av saker man skulle bli tokig på i Grekland och ja, ekonomin osv. Men ändå! Enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.