SURPLUS – TV-TIPS

På Svt Play finns dokumentären Surplus av Erik Gandini. Den handlar om konsumtion och väckte ganska starka känslor hos mig. Får lite ångest men också en stark vilja att göra mer. Och så ni vet, jag sympatiserar inte med de som i dokumentären håller på med egendomsförstörelsen, men jag kan förstå och dela desperationen. För vad gör vi när politikerna inte lyssnar? När de multinationella bolagen får för mycket makt och vi uppmuntras till att bli passiva konsumenter som inte ställer till besvär? Det är inga lätta frågor vi står inför, men hittills har inte en enda människa blivit lycklig av shopping. Det är i alla fall värt att komma ihåg. Titta om ni har en timme över vetja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.