BLIR MAN KLAR NÅGONGÅNG?

Det är naturligt och ganska logiskt att tänka sig att man en dag ska ha nått fram till dit man skulle och att man då helt enkelt är klar. Klar med att fixa till livet, så att man äntligen kan få softa lite. I många andra situationer går det ju att tänka så. Man städar klart, sen slappar man i soffan. Man pluggar klart, klarar tentan och sen har man sin examen. Dock funkar inte livet på det viset och även om man vet om det kan man bli lite matt, ja kanske till och med besviken, när det visar sig att man inte alls är klar utan något helt nytt och oväntat dyker upp. Jag har vid många tillfällen i livet tänkt att ”nu behöver jag bara klara av X, sen händer nog inget mer”. Till exempel när jag separerade för drygt fyra år sedan. Det var galet svårt men kändes helt rätt i själ och hjärta. Jag längtade att få uppleva kärlek. När jag ett år senare mötte min soulmate (he he ”själspartner” lät inte så bra, och ”själsfrände” lite för 1700-tal) tänkte jag nog att jag kunde pusta ut. Klart!! Men icke, med den stora kärleken kom nya utmaningar och de tre år som har gått sedan dess har varit otroligt lärorika men inte alltid världens lättaste. Jag har lärt mig massor om mig själv, fått kompromissa och omvärdera, men vägen har hela tiden känts fantastiskt givande och jag är mycket tacksam för att få gå den. När vi rensar ut vårt stök och överflöd kan vi absolut tänka att vi ska bli klara med det också, men universum och livet har en förmåga att busa till det för oss hur välordnat vi än har det. Så det jag försöker säga är att det är bra att försöka släppa idén om att nå till en perfekt punkt som sedan inte förändras, för det kommer aldrig att bli så. Däremot dräller det av perfekta punkter precis hela tiden, nu till exempel. De är så himla mycket lättare att upptäcka om man släpper fokus på en framtidspunkt som ju inte existerar. Det är liksom nu som gäller 🙂

2 reaktioner till “BLIR MAN KLAR NÅGONGÅNG?”

    1. Ja precis! Och även om man aldrig blir klar så tar man åtminstone små steg framåt i sin utveckling och det känns ju bra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.