VAR KOMMER IDÉER FRÅN?

Kanske du undrar? Såhär kan man tänka; idéerna finns där ute hela tiden, surrar omkring, tills de får syn på till exempel dig och om de då anser dig vara en bra grogrund för att idén ska bli mer verklighet så dimper den ner hos dig. Och du tänker ”shit vilken bra idé jag fick!”. Vad som är bra att minnas i detta läge är att idéer inte har hur mycket tålamod som helst. Om du inte verkar göra slag i saken alls så kan det hända att idén drar vidare till någon med mer verkstad s a s. Det är därför man inte helt sällan ser att någon annan har gjort precis det där smarta som man själv hade tänkt. En del idéer tar miste ibland tror jag, landar hos någon som inte är mogen. Då är det kanske bara bra om de söker sig vidare. Men om du tar tag i din idé blir den glad, samarbetar och du blir ännu mer öppen för fler bra idéer. Den här roliga och kanske lite märkliga idéteorin kan man läsa allt om i en helt fantastisk bok som heter Big Magic. Känner ni någon gång att ni behöver en puff framåt i en bra riktning är detta boken för er. Men i alla fall, det här sättet att tänka på angående idéer har fått mig att värdesätta en fin idé mycket mer och även att förverkliga några. För jag tänkte att den här idén är så himla bra att den kommer dra iväg till någon annan om jag inte gör något! Till exempel starta en studiecirkel i minimalism, hur bra är inte det? Otroligt trevligt var det med cirkel. Idén om idéer som små gåvor som kan styra in ditt liv i en magisk riktning, det är en mycket bra sak. Sista viktiga grejen angående detta är att varje idé kommer med ett bihang av rädslor. Ditt ego kommer försöka få dig att inte bry dig om idén. Till exempel genom att säga att ingen kommer att anmäla sig till din studiecirkel, att de som mot förmodan anmäler sig kommer att tycka att du är tråkig och dålig etc. Bli inte rädd när detta händer, det är helt normalt och händer alla! Här hjälper samma taktik som när man står upp till midjan i en kall sjö och våndas inför att doppa sig – hoppa i bara! Det känns skönt sen! Du behöver inte heller ha hela planen klar från start, den utvecklar sig längs vägen. Som någon sa: ”ta ett steg mot gudarna och de tar tio steg mot dig”. Kör!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.