FREDAG, KANSKE PLASTBANTA LITE?

Att plastbanta är trevligare och sundare än att banta själv. En del påstår (obs, ingen vetenskap i detta om vi har några VOF:are där ute) att människor med mycket saker tenderar att väga mer än människor med lite saker. Detta vet jag inget om, men det jag är helt övertygad om baserat på min egen erfarenhet och otaliga andras är att man får så mycket mer energi när man har städat ut sitt stök. Och vi alla vet ju vad en sådan effekt kan föra med sig, till exempel att man blir lite gladare och äter en frukt istället för en halv påse chips eller att man blir pepp på en cykeltur eller så. När man är i det där sega tenderar ju allt att bli segt och så är man inne i en ganska obra cirkel. Så eventuellt kan det ligga något i viktpåståendet, eftersom man tar mer hand om sig när man mår bra.

Nåväl, tillbaka till plastbantningen! Förutom att vissa plaster innehåller ämnen som vi troligen inte mår super av, så är plast ett knepigt material. Det är inte naturligt och har en lite stissig vibration. Ett hem med mycket artificiella material är inte lika jordat som ett där naturen får plats, och det märks i atmosfären. Så för mysighetsfaktor och hälsa kan det vara en härlig grej att steg för steg byta ut plast mot andra material. I köket är detta lätt som en plätt, gäller bara att ta lite i taget och inte köpa hela Iris hantverks sortiment bara för att det är så fint. Steg 1 är såklart att rensa ut sånt du inte behöver. Så du inte köper nya saker av det du inte behöver fast i trä. När du har ditt set av köksprylar som du faktiskt tycker om och använder kan du börja bantningen. Second hand-affärerna har hur mycket bra köksredskap som helst. Det är mitt bästa tips. Om det är något särskilt du har spanat in kan man ju alltid önska sig i present.

Några heta kandidater att byta mot andra i bättre material.

Här hittade jag ett fint blogginlägg om plastbantning.

Trevlig helg alla! Keep on rensning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.