NÄSKANNA, VILKEN GREJ! 

Tillsammans med menskoppen är detta den fiffigaste och skönaste hygiengrejen jag vet. Näskannan. En helt vanlig sak i Indien, lika självklart som tandtråd. Näskanna sköljer slemhinnorna i näsan med ljummet, salt vatten (samma sammansättning som tårar, därför svider det inte) och det rensar bort smuts, bakterier och virus. Plus att du känner dig fräsch i nosen och minskar nästäppa. 

Jag trodde att det skulle kännas läskigt att använda den, men icke. Det känns nästan inget alls och till min förvåning var det busenkelt att låta vattnet rinna från en näsborre till den andra. Just nu är det upp till bevis här, jag har blivit förkyld och ska se om kannan klarar den sedvanliga täppan. Vore ju skönt att slippa använda nässpray ever again. I och för sig är ju själva kannan ytterligare en sak att ha hemma, men den lär hålla hela livet och det kan man ju inte säga om nässpray. Som man dessutom riskerar att bli beroende av. Renheten i detta känns bra. Och så ser den ju lite festlig ut 🙂

4 reaktioner till “NÄSKANNA, VILKEN GREJ! ”

  1. Jag har inte haft en enda bihåleinflammation sedan jag började för typ 5 år sedan. Fast jag kör Apotekets som ser ut som en stor spruta. Högtryckstvätt… 😉

  2. En bra grej men man kan använda en vanlig sportdrycks flaska en med pipkork. Jag använder en som det varit ”Imsdalsvatten”i, om man vill prylbanta så…
    Helena.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.