EPISKT RENS!

Helgen var underbar. Den var tyst och lugn och jag fick idéer och insikter. I och med detta såg jag att några saker jag har släpat runt på länge behövde nya hem.

Sak nummer ett var ett teleskop.

Jättefint! Och säkert jättebra, men det vet jag inte riktigt för jag använde det aldrig. Jag fick det när jag fyllde 30 av min dåvarande partner (han som är pappa till barnen) och blev jätteglad, rymden är ju underbar liksom. Men tröskeln att komma igång och förstå sig på denna tingest visade sig vara jättehög! Gud vad svårt! Så teleskopet hamnade i källaren. Dessutom, varje gång jag fick syn på det påmindes jag om de tunga åren i slutet av vårt förhållande när jag litegrand kände som att jag höll på att gå under. Det är inga bra vibbar att ha runt omkring sig. Källaren och innehållet där representerar ditt undermedvetna, ganska intressant att rensa där och se vad som kommer upp till ytan och kan släppas iväg. Så helt plötsligt i fredags kväll lade jag ut det på Blocket till ett bra pris och det tog inte många minuter innan en trevlig karl köpte det till sin fru i julklapp. Frun har drömt om att ha ett eget teleskop sedan barnsben och nu blir det verklighet. Blev så glad att teleskopet nu kommer till ett gott hem med folk som uppskattar det.

Sak nummer två var en fåtölj med fotpall som jag fick av släkten när jag tog min universitetsexamen.

Jag valde själv ut den. Tyget var riktigt slitet, så varje gång jag såg den tänkte jag att den inte såg vidare fräsch ut. Och denna fåtölj bar liksom teleskopet på energiminnen från en tid i livet som var knepig. Jag fick en liten kris när jag hade pluggat klart och skulle ge mig ut i arbetslivet och leka vuxen. Fåtöljen blev nästan som en symbol för den övergången, från det fria, intressanta studielivet till ett inrutat kontorsliv där många omkring mig var mycket fokuserade på framgång och pengar. Så vilsen jag kände mig då! Men för oerfaren och osäker för att då hitta en annan väg i livet. Det tog drygt tio år innan jag synade karriärsbluffen ordentligt och slog in på en annan väg. Fåtöljen stod här i vårt vardagsrum, men ingen satt någonsin i den. Och nu är den i kommunens återvinningscentral, så kan någon annan människa ta sig an den och ge den lite love. Inte fåtöljens fel att den blev en symbol för min jobbångest 🙂

Episkt rens detta som sammanfaller helt naturligt med att jag har slagit in på en ny bana i livet, det här med att jag numer är reikiutövare och träffar alla möjliga härliga människor som jag får ge healing till. Dessutom verkar det som att jag har fått mitt första uppdrag som föreläsare på ämnet minimalism! Om det blir av ska jag rapportera om detta här i bloggen. Skoj!

3 reaktioner till “EPISKT RENS!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.