MINIMALISTISK PACKNING 

Jag är på resande fot med jobbet och har börjat träna mig i att bara ta med det allra nödvändigaste. Har väl aldrig varit någon storpackare, men inte heller packat minimalistiskt. På den här resan är jag borta tre dagar och två nätter. På dagarna står jag i en monter och måste ha kavaj och prylar. Resten av dagen vill jag ha bekväma kläder så att jag kan gå runt i stan på egen hand. Och så kanske piffa till sig lite på kvällen. Ett handbagage fick räcka, känns jätteskönt. Det här är ju en kort resa så det är ingen större bedrift, men jag ska fortsätta med det här. Ska till Spanien en vecka nästa sommar och det ska också bli en handbagageresa 🙂 Det som händer är att man tränar sig i att klara sig med det lilla, mycket mindre än man har hemma. Och antagligen går det hur bra som helst. Klokhet och erfarenhet kring detta finns i massor hos backpackingfolket.

När man är på resa kan man också passa på att sluta med vanan att köpa presenter till de där hemma. Fokusera på resan istället! Blir massor av extra tid över på detta vis och det här med presenter har blivit någon slags tradition som många helst skulle slippa. Ni som älskar att leta presenter ska såklart fortsätta med det, men vi andra kan lyssna inåt och göra något annat istället.

Bon voyage! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.