DAGAR NÄR DET KÄNNS SOM ATT DET ÄR PRYLAR ÖVERALLT

Vissa dagar känner jag att det är så j-kla mycket saker precis överallt. Blir galen! Dock är det inte mer saker till exempel idag än det var i söndags när allt kändes lugnt. Listig som jag är kan jag se att det är kopplat till min rådande sinnesstämning. I dag genomförde jag en bra men energislukande workshop med viktigt fölk hela förmiddagen. Mitt i lunchen kom ett samtal från skolan, det blev blixtinkallad vab. Jag är världens sämsta på vab, vet inte vad det är men jag blir ögonblickligen alldeles slö och låg i humöret. Eventuellt kan de kära små barnen ha något finger med i detta spel, ibland (och särskilt när de är krassliga) kanske de inte är på sitt allra mest samarbetsvilliga humör. Ja, så efter en eftermiddag var det så dags att laga mat till hela familjen. Och jag vet inte om ni också har noterat att det är ganska mörkt ute, hade det varit en kväll i maj hade man ju gärna gått en liten promenad för att återställa nerverna. Nu blir det lätt att man sitter inne. Någonstans i denna helt vanliga vardag fick jag lust att slänga ut det mesta av mina ägodelar he he.

Känslan har inte gått över än, men jag tänker att det finns en lärdom här att knipa för den som vill. Det här med att acceptera knöliga känslor. Visst, jag skulle kunna fylla en kasse med prylar och det skulle förmodligen kännas bra, men det är mer utvecklande att känna in det här. Öppna hjärtat för det. Jag försöker mig på ett buddhistiskt trick som kallas ”tonglen”. Det är enkelt – du andas in känslan, in i hjärtat. Det är kanske tungt, negativt, varmt, tjorvigt. På utandningen gör du plats istället! Lätt, positivt, kallt, luftigt, kärleksfullt. Den här övningen liksom transformerar känslan och gör ditt hjärta mjukt och öppet, vilket är själva nyckeln till typ allt man vill ha.

Men ändå. Om jag skulle ta en liten titt…. kanske är det ändå en del som skulle vara skönt att släppa iväg….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.