GOTT NYTT ÅR!

Ett nytt år har precis börjat, vi kan kalla det 2018 för enkelhetens skull 🙂 Den här tiden på året har alltid tyckts mig speciell, det är nästan som att dagarna står stilla. Nyårsdagen måste ju vara den stillsammaste dagen på hela året. Även om det nuförtiden går att handla på ICA även denna dag, så är det något i luften.

Nu börjar året så smått komma igång och vad passar bättre om inte att sätta dina intentioner för året? Skall icke förväxlas med nyårslöften! Intentioner är någon form av mål, men det är också förhållningssätt. Ett sätt att välkomna in det du vill ha och lämna bakom det du inte vill ha. För att få lite grepp om vad som är på gång kan man kika på numerologin. Jag noterar att jag har år 3 (av 9 i en cykel) framför mig. Här hittar du en guide hur du räknar ut ditt personliga år. Förra året (tvåan) var fyllt av relationsarbete. Mer fokus på andra än på mig. Nu är det dock det stora Ellen-året ha ha. Och detta på ett fint sätt, inte egoistiskt drivet. Tror bara att en hel del kommer att klarna och att jag efter ganska många års sökande hittar mer hem. Med risk för att detta inlägg blir ett enda stort svammel har allt att göra med att jag har bjudit in unga Ellen i leken igen. Ni har säkert hört talas om ”det inre barnet”. Freud och co var inne på det, så även många andra. I korthet kan man säga att det är viktigt att ha någon sorts kontakt med sitt unga jag, för det existerar trots att vi är vuxna nu. Vi får dock lära oss att begrava den där unga versionen av oss själva, men det får till följd att vi inte lever det liv vi vill leva. För min del har det handlat om att jag trodde att jag inte kunde ta med mig något av mitt unga, kreativa och säregna jag in i arbetslivet. På grund av det har jag sett samma negativa mönster upprepa sig på arbetsplats efter arbetsplats. Det var inte förrän för ett par veckor sedan som jag insåg detta – och när jag gjorde det föll en stor pollett ner! Jag har i 15 år haft någon sorts rustning på mig i arbetslivet, precis som många andra. Rent ytligt har det gått utmärkt, men jag har hela tiden vetat att något inte stämmer. Från och med nu är det dock utan rustning som gäller, vilket känns fantastiskt men också lite läskigt. I samband med denna insikt hände det lite saker som ändrar på en hel del, och om en vecka eller så kan jag berätta mer om det.

Okej – så vad försöker jag säga här egentligen? Hi hi 🙂 Jo, att det är DU som väljer ditt liv och ditt år. Låt inte andras mer eller mindre genomtänkta intentioner dra med dig, gör det bara om det känns rätt i magen. Skriv gärna ner några rader om vad du önskar mer av under 2018. Oftast visar det sig i slutet av året att precis det man kallat in har kommit. Gör det även om du inte tror på det! Om vi alla börjar leva mer efter vår inre kompass skulle världen se annorlunda ut. Jag tror att det är det som krävs för att vi ska kunna fortsätta leva på vår jord.

ps. Om du vill ha lite köttigare info om ditt år kan jag verkligen rekommendera att boka en årsläsning hos Branka Okeijn. Det är min personliga rekommendation och jag får absolut inget i utbyte mot att tipsa om detta, hon är bäst bara 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.