LIVET OCH DÖDEN

I höstas kom en ung kvinna till mig på reiki. Hon var glad, pigg och frisk och vi pratade lite. Tre månader senare avled hon i sviterna efter en kort sjukdom. Så otroligt hemskt. Med en liten familj som nu saknar henne bortom alla ord. Tänker ganska mycket på henne och det ofattbara i att någon som finns här helt plötsligt inte gör det. Det här med döden alltså, det går ju bara inte att förstå. Men även om det inte går att fatta kan man i alla fall förstå en sak; att döden inte är motsatsen till livet. För livet tar aldrig slut, det pågår och pågår och pågår. Om än i olika form. Motsatsen till döden, dvs att vi lämnar kroppen och jordelivet, är födseln. Har ni tänkt så förut? Det är en fin tanke och jag tror att det är precis så. Födseln är porten in i det som vi menar med ”livet”. Jag föddes och blev den här Ellen som gör lite grejer under ett antal år på jorden. Sen går jag ut genom porten igen, dör, lämnar Ellen-personan och fortsätter att vara en del i alltet. Ett sådant tankesätt tar inte bort smärtan och sorgen när någon vi älskar lämnar oss. Verkligen inte. Det är bara ett annat perspektiv. Och kanske en pytteliten smula till tröst att vi kanske möter alla vi älskar igen, när vi har gjort klart det vi skulle och stänger porten bakom oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.