DEN OMODERNA MINIMALISTEN

Såhär är det; om en vill leva enkelt i bemärkelsen att inte ha tusen saker som väntar på att bli gjorda, då måste en sålla HÅRT. Det går inte ihop sig annars. Det här är ett högst frivilligt val och om man gillar belöningen som väntar (mängder av tid som flödar in och en känsla av lätthet och allmänt välbehag) då är det helt klart värt att vara lite omodern. Man måste nämligen prioritera. Bestämma sig för vad man lägger sin energi på. Är det att ha nya, snygga sandaler i sommar som får sno åt sig typ tio timmar i inköpstid + kanske en hel arbetsdags inkomst? Är det att uppgradera grillen? Prova på en ny sport som verkar rolig? Jag säger inte att allt detta är inte är roligt. Klart det är kul att prova padel om man aldrig har gjort det! Och kanske blir man lite uppåt av nya skor, ett tag i alla fall. Men det finns ett fantastiskt värde i att hålla sig till några grejer och strunta i resten. Och när man håller sig till några få grejer, då kommer man garanterat att vara omodern i perioder. Ens kläder kommer inte att väcka beundran och inte ens hobby heller. Däremot kan det väcka beundran när folk runt omkring dig ser att du inte är stressad och känner din sköna utstrålning. De kommer att undra hur du får ihop det. Hemligheten är ju att sålla, att välja bort att lägga till ytterligare något i ditt liv. Supersvårt ibland, men helt klart lättare ju mer man gör det. Och så mycket man får tillbaka!

I år kommer jag att ha samma sandaler som de senaste fem somrarna. De är inte råfräscha längre. Mina shorts är inte sådär snyggt höga i midjan som årets. Vi har ingen frän grill trots att vi har uteplats och jag hänger inte alls med i populärkulturen längre (visste ALLT förut!). Helt klart lite omodern.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.