HÖSTBESTYR

Såhär vid en årstidsväxling finns det lite grejer att pyssla med. Det återkommer varje år och jag börjar så smått acceptera detta, både att det är sysslor som återkommer och att jag faktiskt tycker om dem.

När sommar övergår i höst är det inte dumt alls att;
  • Ta fram höst- och vinterkläder från gömslen och gå igenom dem. Kolla om något är urvuxet och om något är för slitet för att användas en säsong till. Tvätta om du inte gjorde det när du stoppade undan dem. Ge bort eller släng det som inte ska vara kvar.
  • Ägna dig åt lite klädvård. Sy i lösa knappar, ta en vända med noppa bort-verktyget och kanske rolla lite med en sån där som tar bort damm.
  • Putsa skorna
  • Titta igenom trädgården/balkongen om du har en sådan. Sommarblommorna brukar ha gett upp vid det här laget och längtar efter att hoppa ner i komposten istället. Rensa bort och plantera höstväxter om du känner för det.kvinna i stickad tröja som håller i några pumpor

Det här tar lite tid i anspråk. Så är det. Har man inga växter och väldigt lite kläder tar det mindre tid, doh! För mig tar det nog mest tid att kolla igenom barnens kläder inför vintersäsongen, särskilt eftersom de är utspridda på två hushåll. I år fick jag även putsa upp min höstkappa som var noppig och lite smutsig. Förut har jag stretat emot och gjort detta halvdant. Lite för att jag är feminist och sysslorna fick mig att känna mig fast i en oönskad kvinnoroll, senare även för att jag på något vis inte vågade stå för att jag tycker att det är mysigt att fixa med sånt här. Men nu så! Jag vet ju hur mycket bättre det blir när allt är helt och rent och passar. Och så känns det som att plaggen och växterna blir glada av omvårdnaden och får en ny dos energi. Plagg med positiv energi känns oerhört mycket bättre att ha på sig. I år ska jag även ladda garderoben med reiki! Det kan man faktiskt! En liten höstritual har det blivit utav det, och det känns jättefint. Det finns ingen man i mitt liv som förväntar sig att jag ska göra detta och jag är inte längre orolig att jag ska bli mindre omtyckt för att jag har den här sidan. Så nu är det bara att njuta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.