2019 är året då jag uppmärksammar och för kalender över min mens!

Tror det var så sent som för ett år sedan jag började inse att detta med mens har en djupare innebörd. Och även påverkan på personen. Menscykeln ÄR verkligen en cykel med skiftande karaktär och genom att acceptera och uppskatta den följer man sin kropp bättre. Låter den få det den behöver vid rätt tillfälle. Exempelvis är det många kvinnor som känner sig introverta under dagarna en blöder, men ändå kanske man pressar sig och går till gymmet eller träffar folk. Fast det är tvärtemot vad man känner för. Vid ägglossning är många på topp och kan typ ta över världen! Heja! Jag förstod också att detta är helt i sin ordning och man ska inte känna sig dålig för att man behöver kura i soffan tre dagar per månad. Det är ett onaturligt alltid-på-topp-ideal vi har. Naturen är inte alltid på topp, tänk på natten eller vintern, då softar naturen. Vi är ju i högsta grad en del av naturen och påverkas därmed av det cykliska. Vi borde omfamna det! Män har troligen också någon form av cykel, dock har jag dålig koll på denna.

I alla fall. Idag är dag två av blod för mig och jag jobbar hemifrån i pyjamas. Perfekt. Jag har googlat mig fram till att jag är i en ”white moon cycle”, dvs blöder vid nymåne. Finns även red moon cycle och då blöds det vid fullmåne. Ska försöka notera vad detta egentligen innebär, än så länge är jag novis. Här kan ni läsa mer om röd och vit måncykel, dock på engelska.

Till min hjälp för pepp och för att ha koll på min cykel laddade jag ner appen My Moontime. Den kostar några tior per månad, den första app jag någonsin betalat för! Såhär kan startvyn se ut när man har fyllt i sina uppgifter:

Den röda pärlan visar att jag har mens, eller flow som de kallar det. I kalendern kan jag titta på prognosen framöver. Också, kvinnan på bilden är ”the sage” vilket betyder ungefär ”den visa”. Vilket symboliserar en tid för inre arbete och reflektion. Senare i cykeln byts kvinnan till andra arketyper ☺️✨

Känns roligt och snällt mot sig själv detta och det vore fantastiskt att höra om era tankar och erfarenheter kring detta!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.