ATT SUGA ÅT SIG ANDRAS ENERGIER

Efter nästan 40 år har jag förstått att jag dels har lätt att känna av andra människors sinnesstämning, dels att jag liksom suger åt mig den känslan/energin och börjar må som den andra. Om någon är glad blir jag glad, är någon sur blir jag sur. Och så vidare. Känner ni igen er? Det här är jag såklart inte ensam om, jag tror att nästan alla har förmågan fast i olika utsträckning. För högkänsliga personer blir det nästan ett handikapp, man liksom svajar omkring och är utlämnad till hur andra känner sig. I mitt fall blev jag väldigt påverkad av min sambo. Tills jag tänkte att såhär kan jag ju inte ha det, jag måste ha min fasta kärna som kan stå pall även om någon annan är på skrutthumör.

I tonåren var det ännu värre, för med den här egenskapen är det svårt att veta vem man själv är. Jag minns att jag ibland kände att jag knappt hade någon personlighet, eftersom jag var så olika beroende på vem jag umgicks med. Jag såg det som något negativt och att jag var lite sämre än alla andra. Riktigt dålig självkänsla, effektivt dold bakom stort självförtroende och tuff attityd. Tänk om någon sagt till mig då att jag var bra och dög, och att jag kunde lära mig att hålla mitt ”space”. Att känna det de andra känner men inte ta in känslan i mig och göra den till min egen.

Steg ett för att bemästra detta är att inse själva mekaniken, att det faktiskt funkar på det här sättet. Redan där släpper det en smula. Sedan sätter man intentionen: jag accepterar inte att andra människors sinnesstämning tar över mig. Det är inte mina känslor och jag behöver inte känna det de känner.

Eftersom jag pysslar en hel del med energiarbete gör jag ännu en sak; jag laddar upp mig med reiki (men man kan lika gärna tex tänka sig att man badar i ljus i valfri fin färg) och tänker att reikin omsluter mig, som ett ägg ungefär. Och ingen oönskad energi kan komma in i mitt ägg. Det här funkar oerhört bra! Intentionen är superstark, den funkar verkligen. Att skapa sitt skyddande hölje kan man gärna göra varje dag, tex innan man går till jobbet.

Det här har gjort mitt liv så mycket lättare. Och det blir lättare för ens medmänniskor också. När min dotter är ledsen och orolig är det bättre för henne om jag är empatisk men lugn och trygg. Inte empatisk och ledsen och orolig. Det låter ju väldigt enkelt detta och det är faktiskt så enkelt. Man behöver träna lite bara, som med allt annat. Så nästa gång någon kommer och öser en massa negg över dig, tänk då i ditt sinne att det där är inte ditt negg, så även om du lyssnar så tar du inte in negget i din kropp. Som av trolleri kommer du då märka dels att du mår bättre, men att även personen som öser negg slutar med det.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.