Att ta hand om sin energi

Folk nuförtiden är enastående bra på att ta hand om sin hygien, om en jämför med förr i tiden. Vi duschar och har deo, parfym och rent hår var och varannan dag. Fräscht! Men något folk i gemen inte är speciellt bra på är vad jag kallar energihygien och det är minst lika viktigt. Anledningen till att vi inte är så bra på det här tror jag främst beror på att de flesta inte ens vet om att det går att ta hand om sin energi.

Nu är det ju i princip obligatoriskt att slänga in ett citat av Einstein för att maxa trovärdigheten, så då gör jag det:

Det han säger är alltså att allt är energi. Det finns egentligen ingen materia, det är också energi. Så summa summarum – vi består av energi och allt vi interagerar med är också energi. En bra sak med detta är att det går att förändra/byta vår energi. Man pratar ibland om att ”höja sin vibration” vilket då betyder att gå från en låg, tyngre energi (långsammare vibration) till högre. När vi är fyllda av sorg, skam och allmänt depp har vi en låg vibration. När vi är sprudlande lyckliga och glada har vi en hög!

Att ta hand om sin energi är otroligt intressant och härligt, och alla kan göra det. När du bryter ett negativt tankemönster jobbar du med din energi, för tankar består även de av energi. Ju mer positiva (obs behöver inte vara käcka, bara inte neggiga) tankar desto högre energi. När du väljer att inte stämma in i sura kollegornas klageri över röran i pentryt på jobbet väljer du också att inte sänka din vibration. Ju mer du klarar dessa små vardagsutmaningar i energihygien, desto bättre kommer du att känna dig. I början är det svårt för vårt ego vill gärna att vi ska fortsätta på låg vibb, det är säkrast så tycker det. Så du kommer troligen känna att du minsann har lust att sura, du har rätt till det iom att folk är så dumma. Men var stark! Testa i en situation som inte är den mest utmanande för dig, om du kan bibehålla ett neutralt eller till och med positivt sinnelag.

Reiki-healing som jag håller på med är som ett sorts storstäd energimässigt, där unken och trött energi helt enkelt löses upp av den starka, rena och snälla universella energin (ki:n). Men även om du inte är professionell healer kan du tänka dig att ljus sköljer ner över dig, som en dusch kanske, och spolar bort andras energi som du inte vill bära på.

Att ta en sväng utomhus och ta några djupa andetag är också renande och upplyftande. Till och med i gråmulet väder. Vakta tankarna bara så att du inte fastnar i en negativ tankehärva. Mer om tankar och egot kommer i bloggposter framöver.

Och så är det ju detta att energi har en stark tendens att smitta av sig. Ni vet – en glad person kan få dig på toppenhumör och en stressig person kan föra över sin stress på dig. Du kanske vaknar och är på glatt humör, men din partner har söndagsångest och till slut smittar det av sig på dig och så var den dagen förstörd.

Det här betyder att var och en av oss har ett ansvar att undvika att föra över negativ energi på omgivningen

Det är inte okej, hur synd det än är om dig, att sprida negativ energi på jobbet eller hemma. Du får känna vad du vill, men gå inte omkring och osa i onödan. Självklart finns det undantag. En människa i sorg kommer inte gå runt och kvittra och det är inte heller det jag menar, jag menar blott att man ska vara varsam med vad man skickar ut. Enligt fysikens lagar kommer du att attrahera energi på samma vibration som du själv vibrerar på, vilket ger att du drar till dig arga personer när du är arg och snälla personer när du känner dig harmonisk. Jag vet inte hur många gånger jag har upplevt denna sanning själv. Det är som att kliva in i en ny värld när man inser att man själv väljer den.

En viktig faktor i vår personliga energi är såklart miljöerna vi rör oss i och människor vi umgås med. Hemmet och dess energi påverkar oss jättemycket, och det är just det vi jobbar med i mitt Clutter Clearing-program. Där rensar vi ut allt som tynger klientens energi, för att hen ska kunna leva ett härligare liv. Om ditt jobb är ett riktigt sänke är det bra om du är medveten om det, så kan du om du vill byta för att inte bli så dränerad. Gamla bekanta som bara klagar kanske inte heller är några du behöver träffa längre?

Så – det allra första steget att ta hand om sin energi är att inse att man har energi och att den är möjlig att tweaka. Vissa dagar orkar man det, andra inte. Det är helt okej, vi gör vårt bästa. Det finns hur mycket info som helst om detta på vårt kära internet, så läs vidare vetja! Eller låt detta om energi sjunka in, begrunda och känn efter hur du känner dig. Ta till den lilla ljusduschen om du vill, det kan inte gå fel.

Trevlig fortsatt söndag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.