Byt plats på sakerna

En sak som vi pratar om i clutter clearing-programmet är att allt i hemmet har ett sorts medvetande. Kanske inte exakt som du och jag, men ändå ett varande. Det här är en av nycklarna till ett härligare liv, för det skapar en känsla av samhörighet med världen. För det är ju inte bara sakerna i hemmet som har ett medvetande, själva hemmet har det också. Och området du bor i. Och stenarna, träden, växterna och till och med ICA-affären 😀

Det här betyder också att man kan ta kontakt med saker. Fråga hur de har det, om de trivs eller hellre skulle vilja bo hos någon annan. Igår när jag låg i badet tog jag mig tiden att scanna av badrummet och sakerna i det. Det gäller ju att leva som man lär liksom. Badkaret känner sig enormt uppskattat, det gör så mycket nytta här. Alla i familjen använder det för att varva ner och koppla av. Super. Tvättmaskinen, torkumlaren, toan, handfatet och badrumsskåpen var också på det hela taget nöjda med tillvaron. Men! Lampan som stod på bänken var inte nöjd, den ville inte vara där. Jag fick upp en mycket tydlig bild där lampan istället stod i vardagsrumsfönstret. Och faktum är att det har känts lite skavigt på något vis med den lampan i badrummet. Den stod i vårt förra badrum också, och där kändes det bra. Men inte här.

Efter badet berättade jag om lampans önskemål för min man, varpå han bekräftade att den inte riktigt passade i badrummet och så tog han resolut ut den och placerade den i vardagsrummet istället. Här:

Så där står den nu och myser. Mallar sig lite nästan. Får verkligen intrycket av att den vill synas för världen, inte stå gömd i ett badrum utan fönster.

Så ibland handlar det inte om att rensa ut saker, utan det kan ofta räcka med att flytta om dem för att rätt känsla ska infinna sig. Prova gärna! Om du har en grej hemma som inte riktigt känns klockren, fråga den om den vill vara någon annanstans. Kanske får du då ett svar i form av en bild, ett ord, eller bara en intuitiv känsla om en ny placering. Eller så förklarar den att den vill bli bortskänkt, det kan ju vara ett annat hem som ivrigt väntar på den.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.