Clutter clearing – försöksperson no 1 är officiellt igång!

Som ni kanske vet håller jag på att utbilda mig till så kallad ”Certified Clutter Clearer Coach” (många c:n där…) enligt stökrensningsgurun Denise Linns metod. Ja det är sant – det finns fler rensningsproffs än Marie Kondo 😉 Den här kursen har jag bland annat skrivit om här. Sent omsider (det kom en del liv emellan) har jag nu dragit igång med min reiki-kollega Anna, och nästa vecka är försöksperson no 2 redo att köra.

Jag och Anna började med att träffas en timme ungefär, under vilken jag intervjuade henne om clutter (stök) i hennes liv. Vad det spelar för roll, hur livet skulle se ut utan stök, hur det påverkar etc. Vilka saker som är viktiga för henne och vad som inte är det. Jag hade nyligen varit hemma hos Anna på reikiträff så jag visste hur det såg ut hemma hos henne. Därför körde vi intervjun på min mottagning. Det är viktigt att jag förstår på ett ungefär hur hemmet ser ut och känns och vad det spelar för roll för klienten. Det här var både roligt och intressant, jag fick användning av mina intervju-skills från mitt yrke som researcher och Anna fick fokuserat prata igenom det här i en hel timme.

Efter den inledande intervjun träffades vi igen för den första inre resan. Programmet är ju upplagt över fyra tillfällen och vid varje tillfälle gör man en inre resa (en av mig guidad meditation) där vi utforskar lite olika teman. Första resan är häftig, då träffar man sitt hems ande/energi som sedan får vägleda en i rensandet. Det handlar om att rensa guidad av sin inre röst snarare än att rensa med huvudet och vad som verkar logiskt.

Anden i Annas hem är en kortvuxen äldre dam som heter Astrid! Ha ha! Vi blev båda lite överraskade, Anna hade halvt förväntat sig en hjort men istället dök alltså denna Astrid upp med långt grått hår fullt med kvistar o dylikt i. Astrid gick sedan igenom huset med Anna och pekade ut det ena och det andra. Först på listan var Annas garderob. Anna, som är reiki master och nu håller på att utbilda sig till shaman hos Willow, har ett förflutet lite otippat i bankbranschen. En del kläder har hängt med sedan dess, kläder som Anna aldrig använder och som symboliserar något hon lämnat. Astrid var också skeptisk till Annas lyx-äggkoppar för 300 kr stycket. Efter lite bollande kom vi fram till att de kan bli små matskålar åt de som har vägarna förbi Annas trädgård istället. Ja såhär höll vi på i en dryg halvtimme, Astrid gick runt med Anna och pekade ut vad som skulle vara välgörande för henne att släppa, Anna berättade vad som hände och jag antecknade. Efter meditationen gjorde jag och Anna en plan för kommande två veckors rens innan vi ska ses igen.

Superroligt att vara igång! Det här känns som ett fantastiskt sätt att ta itu med sitt hem. Slippa våndas över vilken ände en ska börja i. Återkommer med rapport hur det går för Anna!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.