DET ÄR VARMT NU

Ja hörni, det här med värmen. Underbart på vissa sätt men det är ju uppenbart att klimatförändringen är här och att vi alla märker av den i vår vardag. För att få bukt med den krävs rejäla politiska och globala tag, men såklart kan vi göra vad vi kan på individnivå också. Till exempel sluta äta kött. Eller åtminstone drastiskt minska köttkonsumtionen. Det är lätt, finns hur mycket som helst annat att stoppa i magen. Kulturell och vanemässigt svårt, men praktiskt lätt. Och så kan man minska sin shopping, också relativt lätt.  Sedan är det ju detta med resor. Förut talades det en del om att klimatkompensera, sedan blev det tyst. Men jag snokade runt lite och såg att bland andra WWF tycker att det är en bra grej att klimatkompensera sina utsläpp. Här finns en artikel om det. Och i och med att jag ska flyga relativt snart passade jag på att klimatkompensera den, det gjorde jag via Tricorona. Det är väldigt få resenärer som klimatkompenserar, tror att det kan bero på att det blossade upp en debatt om att det inte gjorde någon skillnad. Och det är lite sant, utsläppet från flygplanet du åker med trollas ju inte bort, men genom ett bidrag stödjer du ett projekt i en del av världen som verkligen behöver det. Jag valde att stötta ett projekt i Zambia som skyddar skogen från skövling. Alla träd behövs om vi ska klara oss! Det kostade 250 kr för mig (jag ska åka ganska långt) och jag betalade med Swish. Enkelt! Jag tänker såhär; om jag har råd att åka på semester har jag definitivt råd att klimatkompensera. Ska börja göra det på samtliga flygresor nu.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.