Det här med Corona

Ja det är speciella tider just nu, med en pandemi som forsar fram över vår jord. Jag ska inte dyka in i siffror och nyhetsrapportering om detta, det tror jag ni får på annat håll. Men jag tänkte dela några personliga reflektioner. Och dessa reflektioner är inte bara mina, en del har kommit via den intuitiva kanalen från mina guider.

Det finns åtminstone två positiva saker med en sådan här situation.

Den första är att vi stannar upp i våra liv och tvingas ändra våra vanor och mönster.

I och med att vi kanske ställer in några eller alla av våra vanliga aktiviteter får vi mer tid hemma, mer tid för stillhet. I stillheten finns det utrymme för reflektion, såvida man inte helt dras med i rädda tankar producerade av det falska egot (falskt såtillvida att det inte är ditt äkta, fina jag). Det faller sig naturligt att man ser vad som är viktigt och vad som inte är det. Kanske tänker man mindre på saker man ska köpa och mer på hur mycket man faktiskt älskar livet. Jag hade planer på att åka ner på Clas Ohlsson och köpa en lampa, men är istället hemma och har strykt linneservetter för kanske andra gången i mitt drygt 40-åriga liv. Allt blir liksom lite långsammare, och jag tror att det är bra.

Den andra positiva aspekten är såklart klimatet.

Utsläppen bör väl minska rejält nu när så få flyger? Kanske blir det lite mer bilåkning istället för kollektivt, men i många branscher verkar folk nu jobba hemma i större utsträckning. Det här kan vara ett utmärkt sätt att en gång för alla bryta vanan att åka sträckor för att ses fysiskt, det finns ju otroligt smidiga verktyg för att ses ”i molnet” och vi skulle kunna minska våra utsläpp enkelt med mer sånt. Många arbetsgivare är lite 1900-taliga i sitt tänk och vill att man ska ”vara på plats”, men det finns studier som visar att effektivitet ökar med flexibilitet i var man utför jobbet. Imorgon har jag en clutter clearing-session med en klient, såklart online. Jag använder antingen tjänsten Whereby eller Zoom, båda är helt utmärkta.

Detta perspektivskifte, att se det viktiga i livet och slå av på takten, som Corona för med sig är bara till godo. Självklart är en pandemi inte något önskvärt och det medför även lidande. Men vi kan alla hjälpas åt att höja vibrationerna, att inte helt fångas i rädslan utan att känna in det fina som också finns i världen på samma gång.


Jag hoppas att ni alla är friska och krya och kan leva igenom det här med ett inre lugn. Många online-kramar!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.