En smart grej

Jag köpte en halsduk och en kjol på Filippa K:s rea. Ja ni hörde rätt, en minimalist som köper kläder! Dra på trissor! I alla fall, jag brukar såhär års smälla till på något plagg från FK. Det är mitt favvomärke. Inga mönster, otroligt bekväma plagg, håller hur länge som helst OCH företaget har ett skönt hållbarhetstänk. Samt att de som syr kläderna får vettigt betalt. I år blev jag glatt överraskad av att jag kunde välja en återanvändningsbar förpackning som de skickade plaggen till mig i. Repack heter det och är en hållbar plastaktig påse som man sedan helt enkelt lägger på brevlådan när man har plockat ut sina grejor. Sen piper den iväg hem till Repack för omdistribution. Smart va! Tänk så många förpackningar som kan sparas på detta vis. Det här kalaset kostade mig 35 kr extra, men som bonus får man ett presentkort på 10% och ett gäng affärer att välja bland för att lösa in det.

Såhär ser livscykeln ut för förpackningen. Zero waste här med!

Och som om inte detta vore nog var plaggen förpackade i KOMPOSTERBAR PLAST!!! Det är nu det händer folks!!! Blir så glad av detta. Om vi kombinerar sådana här smarta saker med att köpa så lite vi kan och orkar med kan det bli riktigt bra tror jag.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.