FASTA OCH DETOX

Fick tydlig vägledning medelst intuitionen att köra någon form av detox härom sistens. Efter ytterligare lite meddelanden från mitt team i universum (guider & änglar) slog jag till på en tarmreningskur. Är nu inne på typ dag 4 och börjar så smått trappa upp dosen. Har inte märkt supermycket än så länge, men så har det också varit full rulle omkring mig med sommarlediga barn. Nu är jag dock solo i nästan en vecka och tänker ägna den åt tystnad, stillhet och att preppa för framtiden. Kuren är ett örtpulver som man löser upp i vatten och klunkar i sig. Smakar ok, det är mest den riviga konsistensen som känns lite mysko. En fin grej med tarmrening är att du ju faktiskt rensar och städar insidan av dig. Inte nog med att du kanske har rensat ut en massa stök ur ditt hem, nu ryker stöket från magen också! Många rapporterar om känslomässiga blockeringar som försvinner i takt med att tarmen städas. En del som gör sådana här kurer kör en rejäl fasta samtidigt också, men jag är ingen fasteexpert och känner mig inte redo för att bara dricka juice i en vecka (även om jag tror att det skulle vara en bra upplevelse), så jag småfastar i form av 16:8-metoden. Det innebär i korthet att äta under ett åttatimmarsfönster på dygnet och inte få i sig några kalorier resterande 16. Varje gång jag gör detta slås jag av hur lätt det är. Och hur lugn jag blir inombords. Åt middag kl sju igår och frukost kl 11 idag. Jag gick upp 7 för att följa med barnen till Upplands Väsby där min storasyster plockade upp dem i bilen. Nu är klockan fyra och jag har inte ätit mer än mina två frukostmackor, men känner mig helt tillfreds. Snarare har jag mer energi än om jag äter som vanligt. Barn, gravida, anemiska och sjuka människor ska förmodligen inte fasta, men om du är normalfrisk är det verkligen något att prova. Många, inklusive jag själv förut, är rädda för att känna hunger. Det är häftigt och stärkande att en eller ett par dagar i veckan testa att fasta och upptäcka att det går. Inget farligt händer. Vetenskapen rapporterar om hälsofrämjande effekter vid den här typen av fasta också, till exempel ska det vara blodtryckssänkande. Här hittade jag en bra guide till det hela. Jag kan naturligtvis inte svära på att påståendena stämmer då jag inte har läst originalartiklarna i de vetenskapliga tidskrifterna, det är bäst att ni avgör själva. Kontentan är att det är en bra idé att städa sitt inre såväl som yttre! Jag ser fram emot kommande veckor av fastande och tarmrensning, återrapporterar hur det artar sig 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.