NÅGRA ERFARENHETER FRÅN REIKIHEALING

I höstas började ge reikihealing till kollegor i kommunen (som jag skrev om här) och håller fortfarande på med det. Varje vecka träffar jag en eller flera personer som under en timme får reiki och lite vägledning. Det här är nog det bästa jag har gjort faktiskt. Nu staplas klyschor på varandra, men att få hjälpa någon som inte mår bra är helt underbart. Jag har aldrig tvivlat på reikins kraft, men det är ändå sjukt häftigt att se det i praktiken. Folk kommer till mig stressade och spända och många har ont i nacke och axlar. Efter behandlingen är de som förvandlade. Många har hört av sig efter någon dag och berättat att värken de har haft i månader plötsligt är borta. Eller att de blev inspirerade och har anmält sig till andra lite mer andliga behandligar. Och nästan alla är så avslappnade och chill efter behandlingen, stämningen i rummet är helt annorlunda.

När jag ger reiki kopplar jag ihop mig med klientens energifält. Det gör att det som de känner i sin kropp, det känner jag i min. Det här är något jag har märkt under tid, jag visste inte när jag började behandla att jag skulle känna så. Det är väldigt vanligt att jag får svårt att ta djupa andetag när jag ger reikin, särskilt när jag håller på vid klientens bröstkorg. Det är helt enkelt för att klienten inte har för vana att andas ner i buken, något som är relaterat till stress och att många lever uppe i huvudet, i sina tankar, snarare än i hjärtat och magen. På andra ställen i klientens kropp kan jag känna att energin är ”stissig”, då stannar jag kvar med mina händer där tills det lugnar ner sig och energin flödar med lugna intervaller, som vågor nästan. När det känns som lugna havsvågor brukar värk ha gått över.

Jag får också intuitiva meddelanden. I början var jag lite försiktig med dessa, var inte helt säker på att det inte var min fantasi som spökade. Jag provade mig fram och förmedlade dessa meddelanden efter behandlingen och fick positiv och igenkännande respons. Älskar verkligen den tydliga andliga närvaron som ger så himla bra livscoachning! Ibland dyker mina guider upp och hjälper till, då kan klienten känna att det är fler än två händer som behandlar. Nästan lite spooky men ingen verkar ha blivit rädd än tack och lov!

En tydlig insikt är också att det är många känsliga människor som inte mår något vidare i vårt samhälle. Det är för hårt och pressat för att bibehålla sin balans i för många och de har inga verktyg för att må bättre. Alla är inte dragna till själslig utveckling, men många av de jag träffar är det och jag försöker peppa lite lagom att börja nosa på det området, eftersom jag vet att det är vad som saknas i de flestas liv. Att leva här på jorden utan koppling till sin själ är jättesvårt och inte särskilt kul. Att få vara en del av att fler människor idag hittar ”hem” till sig själva gör mig så lycklig. Men jag skulle vilja nå ut till fler! Får se vad framtiden har att bjuda på 🙂

Efter den 5 april kommer jag nästan alldeles säkert kunna erbjuda behandlingar irl (just nu går det enbart att boka distansreiki) även till andra än kommunanställda! Jag slutar på kommunen då men fortsätter i samma lokal (håller på att deala nu, men allt pekar på att det ska gå), håller till på Kungsgatan 62 i Uppsala. Mitt emot Lindvalls kaffe för er som har koll. I och med att jag fortfarande har ett ”day job” så ger jag bara ett par reikibehandlingar i veckan, men hör av er om ni vill boka på ellen@clearspace.se. 600 kr/h, 400 kr om du råkar vara anställd i Uppsala kommun.

Till hösten hoppas jag gå sista steget i min reikiutbildning hos Helena Lundvik på Willow hälsa. Helena är otroligt duktig och jag har gått nivå 1 och 2 för henne också, nu är det så dags för nivå 3 (kallas ibland för ”master” men det känns lite fånigt och jag ogillar den elitistiska känslan det förmedlar). Efter nivå tre kan jag också lära ut reiki till andra. Ser galet mycket fram emot detta!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.