Näring

Puh, idag är det fullmåne och dags för rensning igen! Rensning dels av materiellt, men kanske framförallt föreställningar du har men inte gynnas av längre. Tankemönster och gamla oförrätter. Hela första halvåret detta år har många känsliga personer rensat JÄRNET (mer eller mindre frivilligt), massor av gammal karma och allt möjligt som bubblat upp till ytan för att släppas iväg en gång för alla. Har varit intenstivt men samtidigt så otroligt skönt. Det här är liksom som ugnsrengöring deluxe fast i själen ha ha.

Nå, mellan rensningsrycken är det sjukt viktigt att softa och ha det bra. Detta har jag inte varit expert på i år, mest på grund av att rensningarna har kommit med så täta intervall (du märker att det är inre rensning på gång när du plötsligt blir superarg, sorgsen eller maniskt börja tänka på någon företeelse i ditt liv, då är det just de sakerna som har stigit upp från bottensedimenten s a s till ytan och är redo att ”skummas av” för att använda ett ärtsoppe-uttryck), men också för att jag har varit så fokuserad på att blåsa liv i clutter clearing-programmet. Jag har fått en hel del guidning från spirit som ba ”men ha lite kul också! obsessa inte över detta nu!” och jag har försökt men ändå obsessat lite. Men nu så, nu börjar jag verkligen i praktiken, inte bara i teorin som ju är väldigt mycket enklare, göra sånt jag mår riktigt bra av. Varje dag helst. Detta är inga excesser, utan enkla saker som:

  • plantera växter på vår uteplats (min vision är att det ska bli som en hemlig trädgård till slut, där människor, djur, fairy etc kan njuta och känna livets magi)
  • koka kaffe
  • titta på spökprogram på tv (favorit just nu är det norska ”Andarnas makt”, mitt fokus har flyttats från själva spökerierna som ju alltid är ungefär de samma, till hur de olika mediumen arbetar)
  • släntra omkring i området

Jag tvivlar på att dessa aktiviteter står på folks ”bucket lists”, men det är inte så jag jobbar heller. Jag blir helt enkelt glad av det här. Tillfreds.

Kolla, de här låddorna har jag precis byggt och där ska vildvinet växa upp och klä in förrådet. Hoppas att grannen tycker att det är en god idé också.

Det som behövs enligt min erfarenhet för att stå ut med att nära sig själv är att träna upp sin tilltro till att universum har koll. Så att du kan slappna av en stund. Du behöver inte ständigt tänka på nästa grej, det är inte bråttom. Vi blir ju verkligen upplärda att tänka hela tiden och att det är du själv som skapar allt gott i ditt liv. Man ska vara framgångsrik och duktig och smart och hej och hå. Men att skifta tankesätt och istället verkligen lita på att du istället är medskapare tillsammans med universum/spirit, det är själva grejen. Då ingår naturliga pauser, det är bara koko att köra på i samma fart hela tiden. Pausa, så märker du till slut (när du slutat våndas i pauserna) att en hel del sköna grejer skapas just där, när du var busy med att koka kaffe och plantera. Att det är själva pausen, när du känner dig som mest overksam, som är förutsättningen för att något du kommer gilla kan flöda in. Skulle tippa på att det är detta som är tro, för att dra en parallell till religiösa termer. Jag kan inte påstå att jag är helt hemma här, men denna vårtermin har varit en skola i detta. Att mitt företag kan blomstra utan att jag jobbar häcken av mig dygnet runt. Den som lever får se, som man brukar säga! Adiós, nu är det lunchdags!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.