Nya kuddar – är det okej?

Bild från ellos.se

Alltså, vet inte hur länge jag gått och längtat efter nya huvudkuddar till sängen. Våra är jag vet inte hur gamla. De ser inte precis sprillans ut under örngotten i alla fall… Och inte är de sköna heller. En av dem är i dun. Bara det känns lite hemskt för mig, min inbitna djurvän. Vet faktiskt inte riktigt var den kudden kommer ifrån. Har provat att tvätta kuddarna, men utan imponerande resultat.

Just nu jobbar jag med mina tankar om överflöd/brist. Har knappt insett det själv men har nog opererat mestadels utifrån ett brist-perspektiv, i likhet med många andra. Ett bristperspektiv kan ta sig uttryck i tankar som att livet är en tävling, att det gäller att stå sig i konkurrensen, vara på topp, vara bäst etc. För annars blir man utan. Att det inte finns så det räcker till alla. Bara de som kämpar får. När man tänker och agerar såhär är man inte i flow med moder jord och universum. Man låter sig inte hållas av den feminina skaparkraften. Utan man kämpar på, solo, i den manliga kraften. Den linjära, där alla dagar är samma och det gäller att köra så det ryker. Den feminina kraften, som styr allt liv här på jorden, är cyklisk. Den böljar. Det blir årstider, natt, dag, fullmåne, nymåne. Dagar känns olika. Ibland är en full av energi och ibland vill man dra sig undan. Genom att lyssna på den här rösten låter man sig liksom vaggas fram i livet. Och överflödet rasar in.

Vad har då kuddar med detta att göra? Jo, anledningen att jag inte skaffat nya kuddar för lääänge sen är att jag har haft någon sorts luddig uppfattning om att jag inte har råd att köpa kuddar. Typiskt bristtänk. Under tiden har jag spenderat pengar på annat. Hm. Inte logiskt. Idag är jag sjuk, ligger hemma i sängen, och känner sunk-energin från kuddarna. Tog tag i det och surfade in på Hemtex (inte reklam detta) och slog till på tre stycken fina kuddar! En hög till mig som mest sover på sidan, en mellan till mannen som mest sover på rygg och en låg också till mannen som gärna har en kudde under knät ibland. Som extra spark i rumpan var det 30% rabatt! Känns fantastiskt!

Genom att visa att jag är värd en skön kudde bjuder jag in mer överflöd i livet. Bring it on bara! Poängen är inte att slösa pengar och shoppa som en tok, det är inte likställt med överflödstänk, utan det är just vissa saker som kan ge dig ledtrådar om hur du ser på livet. För mig blir kuddköpet en symbolhandling som jag vet kommer att göra skillnad i mitt liv varenda dag när jag lägger ner hövvet på min lyxiga kudde. Hoppas också på att dessa snäppet lyxigare kuddar ska hålla längre än de billigaste. Miljön miljön miljön.

Nu är frågan; vad gör en av de gamla kuddarna? Vill nog inte behålla dem, inte ens som extrakuddar. Såna där just-in-case-saker har jag för länge sedan rensat ut ur hemmet och det är så skönt. Tveksamt om det är någon idé att lämna till second hand med tanke på solkigheten. Är slänga det som gäller?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.