Om

Hej!

Välkommen till Clear Space

Clear Space erbjuder coachning i den ädla konsten att rensa stök för att leva ett bättre liv.

Min vision är att hjälpa människor att börja leva sina drömliv. Jag hjälper dig att rensa bort stöket så att det som verkligen räknas får plats. En perfekt ände att börja i är att rensa ut ditt materiella stök i hemmet, bilen, sommarstugan, på jobbet, i väskan… ja du vet. Men även stöket på insidan i form av ständigt rusande tankar, tidspress och relationer som tar kraft. 

Det handlar varken om heminredning, smarta förvaringslösningar eller att ha så lite saker som möjligt. Det handlar om att göra plats för dig och skapa ett hem, både i vanlig mening och ett hem i dig själv, som ger dig energi och trygghet.

Jag är certifierad Clutter Clearing-coach enligt Denise Linns metod, en metod för stökrensing som handlar mer om att rensa för att hitta hem i sig själv än att få det på ytan perfekta hemmet. Jag är även reiki master och använder mina kunskaper om energier för att boosta rensningsarbetet.

Min resa

I mer än 6 år har jag praktiserat konsten att rensa ut stök och harmonisera hemmets energier. Men intresset för detta har varit med mig längre än så, redan som liten älskade att göra fint i mitt rum som för mig var tryggheten på jorden. Som vuxen blev jag efter en livskris intresserad av minimalism, att bara äga det som jag älskar och använder. Som nyskild, med två små barn att ta hand om, blev att rensa min räddning och min styrka. För första gången kände jag djupt inne i mig själv att jag hade möjligheten att skapa mig precis det liv jag ville leva. 

Kort därefter började jag försiktigt blogga om minimalism och att rensa ut stök. Jag höll en studiecirkel om minimalism och föredrag på inspirationsdagar. Men vartefter rensandet fortskred kändes det mer och mer fel att kalla det minimalism, det är inget fel med det men jag hade förstått vilken oerhörd kraft det fanns i att rensa. Minimalismen kändes en smula ytlig. Jag förstod att det handlar om energier, att omge sig med energier som lyfter en. Det är inte minimalism och det gör dig inte till förvaringsexpert, det går djupare än så, att medvetet rensa ut själva orsakerna till stöket i livet kan förändra ditt liv på sätt som du aldrig kunnat ana.

Att skapa harmoni på platsen man lever på är något människor i många gamla kulturer har sett som viktigt. Harmoni hemma skapar harmoni i livet. De utvecklade tekniker för att rena energin hemma och på andra platser där de vistades, och att blåsa in livskraft i dessa. 

Utan min egen upplevelse hade jag inte insett kraften i stökrensning och nu vill jag hjälpa andra att göra samma resa. Det jag har förstått är att stökrensning av hemmet eller arbetsplatsen kan ha en djupgående effekt på energin både på platsen och på de som vistas där. Det kan verkligen förändra livet på overkligt magiska sätt!

Signa upp och få konkreta tips och inte så konkret filosoferande om clutter clearing

Nyhetsbrev som kommer med viss oregelbundenhet ett par gånger om året. Inbjudningar till events, kurser, och texter.

Vanliga funderingar

1. Måste man rensa jättemycket om man går ditt program?

Nej, det måste man inte. Det handlar inte om att ha så få saker som möjligt, utan att släppa det som tynger dig och göra plats för det du tycker om och har användning för. En del rensar mycket, andra mindre, det finns inget rätt eller fel i detta.

2. Tänk om jag inte lyckas rensa?

Det gör inget! I vårt samarbete sår vi fröna till din resa, och det kan dröja innan du kommer igång med rensandet. Men du kommer att känna att processen startar inom dig, även om det dröjer innan andra ser det.

3. Jag vet inte om jag har råd…

Visserligen kostar det en slant att anlita en coach för att rensa, men å andra sidan sparar det massor av tid och när du blir medveten om vilka mönster som gör att stöket kommer in i ditt liv kan du spara en hel del pengar. Risken att shoppa omedvetet minskar och du blir mer vaken i dina beslut.

4. Hur hänger mitt stök ihop med hur jag mår?

Våra hem och sakerna där är en manifestation av vårt inre. Du har en energikoppling till varenda liten pryl hemma (även det du gömt längst inne i förrådet) och när du rensar ut stöket kommer du förvånat märka hur det påverkar helt oväntade områden i ditt liv.

signature-fonts