Om Ellen

Ellen Ekerling, minimalist sedan 2013. Jag bor i Uppsala med min familj och lever ett helt vanligt liv (om det nu finns vanliga liv…), men med extra fokus på enkelhet och andlighet. Jag är inte religiös och tillhör ingen organisation, Clear Space är helt mitt eget och är i dagsläget en blogg och en verksamhet med reiki-healing, tarotläsning och coachning i stökrensning. 

Jag är Reiki Master och medlem i Förenade Reikiförbundet och följer därmed deras etiska riktlinjer.

Min resa

I mer än 6 år har jag praktiserat konsten att rensa ut stök och harmonisera hemmets energier. Men intresset för detta har varit med mig längre än så, redan som liten älskade att göra fint i mitt rum som för mig var tryggheten på jorden. Som vuxen blev jag efter en livskris intresserad av minimalism, att bara äga det som jag älskar och använder. Som nyskild, med två små barn att ta hand om, blev att rensa min räddning och min styrka. För första gången kände jag djupt inne i mig själv att jag hade möjligheten att skapa mig precis det liv jag ville leva. 

Kort därefter började jag försiktigt blogga om minimalism och att rensa ut stök. Jag höll en studiecirkel om minimalism och föredrag på inspirationsdagar. Men vartefter rensandet fortskred kändes det mer och mer fel att kalla det minimalism, det är inget fel med det men jag hade förstått vilken oerhörd kraft det fanns i att rensa. Minimalismen kändes en smula ytlig. Jag förstod att det handlar om energier, att omge sig med energier som lyfter en. Det är inte minimalism och det gör dig inte till förvaringsexpert, det går djupare än så, att medvetet rensa ut själva orsakerna till stöket i livet kan förändra ditt liv på sätt som du aldrig kunnat ana.

Att skapa harmoni på platsen man lever på är något människor i många gamla kulturer har sett som viktigt. Harmoni hemma skapar harmoni i livet. De utvecklade tekniker för att rena energin hemma och på andra platser där de vistades, och att blåsa in livskraft i dessa. 

Nu arbetar jag som reiki-healer och andlig vägledare. Och framförallt; jag coachar människor i detta livsförändrande arbete med att rensa ut sitt stök. Utan min egen upplevelse hade jag inte insett kraften i stökrensning och nu vill jag hjälpa andra att göra samma resa. Det jag har förstått är att stökrensning av hemmet eller arbetsplatsen kan ha en djupgående effekt på energin både på platsen och på de som vistas där. Det kan verkligen förändra livet på overkligt magiska sätt!

Foto på Ellen
logotyp förenade reikförbundet sverige