Om

Clear Space erbjuder coachning i den ädla konsten att rensa stök för att leva ett bättre liv.

Min vision är att hjälpa människor att börja leva sina drömliv. Jag hjälper dig att rensa bort stöket så att det som verkligen räknas får plats. En perfekt ände att börja i är att rensa ut ditt materiella stök i hemmet, bilen, sommarstugan, på jobbet, i väskan… ja du vet. Men även stöket på insidan i form av ständigt rusande tankar, tidspress och relationer som tar kraft. 

Det handlar varken om heminredning, smarta förvaringslösningar eller att ha så lite saker som möjligt. Det handlar om att göra plats för dig och skapa ett hem, både i vanlig mening och ett hem i dig själv, som ger dig energi och trygghet.

Det hela startade som en blogg om minimalism som livsstil, och den bloggen finns fortfarande kvar här. Det är en blogg som inte kommer att försöka få dig att köpa saker, utan en blogg som kanske sätter ord på funderingar du har kring det här med att rensa. Samtidigt som jag började blogga utbildade jag mig i reiki och är nu reiki master. Reiki-healing har visat sig vara en grymt bra metod för att rensa även i sitt inre, därför ser jag att reikin och stökrensning går otroligt bra ihop.

Jag döpte min verksamhet till Clear Space för att det sammanfattar vad jag håller på med så bra. 

  1. Att rensa ut det ur ditt liv som du inte vill ha eller behöver. Först och främst materiella ting, men även mentalt stök.
  2. Att rensa skapar utrymme, ett ”clear space”. Detta utrymme som förut upptogs av massa prylar och tankar kan istället fyllas med det som är din grej. 

Min resa

I mer än 6 år har jag praktiserat konsten att rensa ut stök och harmonisera hemmets energier. Men intresset för detta har varit med mig längre än så, redan som liten älskade att göra fint i mitt rum som för mig var tryggheten på jorden. Som vuxen blev jag efter en livskris intresserad av minimalism, att bara äga det som jag älskar och använder. Som nyskild, med två små barn att ta hand om, blev att rensa min räddning och min styrka. För första gången kände jag djupt inne i mig själv att jag hade möjligheten att skapa mig precis det liv jag ville leva. 

Kort därefter började jag försiktigt blogga om minimalism och att rensa ut stök. Jag höll en studiecirkel om minimalism och föredrag på inspirationsdagar. Men vartefter rensandet fortskred kändes det mer och mer fel att kalla det minimalism, det är inget fel med det men jag hade förstått vilken oerhörd kraft det fanns i att rensa. Minimalismen kändes en smula ytlig. Jag förstod att det handlar om energier, att omge sig med energier som lyfter en. Det är inte minimalism och det gör dig inte till förvaringsexpert, det går djupare än så, att medvetet rensa ut själva orsakerna till stöket i livet kan förändra ditt liv på sätt som du aldrig kunnat ana.

Att skapa harmoni på platsen man lever på är något människor i många gamla kulturer har sett som viktigt. Harmoni hemma skapar harmoni i livet. De utvecklade tekniker för att rena energin hemma och på andra platser där de vistades, och att blåsa in livskraft i dessa. 

Utan min egen upplevelse hade jag inte insett kraften i stökrensning och nu vill jag hjälpa andra att göra samma resa. Det jag har förstått är att stökrensning av hemmet eller arbetsplatsen kan ha en djupgående effekt på energin både på platsen och på de som vistas där. Det kan verkligen förändra livet på overkligt magiska sätt!