Perfekt dag för ett litet rens!

Jamen hej! Lördag! Och väldigt snart vårdagjämning, som för med sig en härlig energi av nystart. Vi har alldeles nyss haft en riktig rökare till fullmåne också, och den månens kraftfulla rens-energi i kombination med vårdagjämningens nysådd-energi gör att det denna helg kanske känns extra bra att rensa lite.

Jag tog mig i kragen och åkte till min älskade återvinningscentral (alltså – hur underbart är det inte med våra otroligt fina återvinningscentraler? Ren lyx!) och slängde julgranen. Samt lämnade barnkläder som min dotter rensade ut igår och några fungerande men oönskade lampor till återbruket (kommunens second hand).

Granen skymtar i ikea-kassen, fortfarande sitter barren!

Därefter skaffade jag en matta till vårt större badrum. Det har legat en för fjuttig matta där och det har helt enkelt inte känts bra. Men nu så! Har ingen bild på den, ni får helt enkelt tro mig 🙂

Slutligen – tog en sväng till affären och skaffade pärlhyacinter och små påskliljor som nu står och är fina på vår uteplats. Och så städade jag lite där ute. Sopade golvet och slängde en kasse plastkrukor. Det kan vara så att ni också har såna i travar hemma och att du tänker att de där blir bra att så i sen. Men sen kanske den där sådden aldrig blir av riktigt. Släng krukorna är mitt bästa tips! Såkrukor, tex såna som är komposterbara, är jättebilligt och då kan du köpa dem just när du tänker så. Det är verkligen ingen vits att spara på dessa plastkrukor om du inte är helt bombis på att du kommer att använda dem.

Underbara blommor!
Inte så underbara plastgrejer

Slängde även denna lilla hylla som sett bättre dagar samt ett blockljus som inte går att tända mer. Skönt!

Tycker det blev riktigt fint där ute nu, även om det fortfarande är lite för kallt för att sitta där och njuta. Ögonen får njuta så länge.

Mysig hörna på uteplatsen

Du kanske inte har tid att fixa så mycket idag, men får jag då lov att tipsa om en gammal favorit – nämligen 5-minutersrenset? Rensa något i bara 5 minuter! Tjoff! Känn skillnaden och ge dig själv en klapp på axeln. Även om det bara är lite stök som försvinner påverkar det din energi positivt.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.