Plötsligt är känslan helt annorlunda

Vissa som sysslar med att rensa, minimalism, clutter clearing kan ge sken av att man blir klar vid något tillfälle. Att man liksom når slutet på rensandet och sen kan ägna sig åt annat. Men livet står som bekant aldrig still, och all denna energi vill flöda fritt. Vi som människor förändras också hela tiden, vi blir aldrig klara. Och i takt med detta kommer det vara så att prylar som vi tyckt om plötsligt inte känns bra längre. Det är som det ska vara. Det betyder inte att vi är dömda att leva i stök resten av våra liv som tur är. När man har rensat en hel del och fått grepp om varför stök uppstår är det faktiskt ganska lätt att hålla det clean. Men däremot kan enskilda ting ganska plötsligen pocka på ens uppmärksamhet och be om att få flytta hem till någon annan eller gå i pension.

Det här händer nästan alltid när vi har gått igenom någon sorts utveckling, liten eller stor. Levlat, som jag brukar se på det 🙂 Vi har kanske rensat ut något gammalt beteende- eller tankemönster som inte gagnar oss längre. Eller kommit till någon insikt. Accepterat något som har hänt. Poff- då frigörs dess motsvarighet i den materiella världen.

För mig hände detta i förrgår! Har verkligen landat i en skön harmoni efter en superintensiv vår där jag fått möta många delar av min skugga. Och jag har vågat se skuggan. Så jäkla skönt. I alla fall, det som vill lämna mig nu asap är mina gamla flipflops! De är så sjukt gamla, måste vara världens mest hållbara flipflops. Tror att jag köpte dem 2002. Och jag har varit så nöjd med dem, nästan skrutit om hur gamla de är. Men nu är vi inte kompatibla längre, nästan så att vi inte tål varandra. Det är en mycket ivrig känsla att komma iväg. Tror att det får bli en sväng till återvinningen idag.

Vill gärna ha nya flipflops, men återvinningsbara. Att köpa dojor med svart gummisula känns inte ok längre. Tar gärna emot tips på ekoflippisar!

2 reaktioner på ”Plötsligt är känslan helt annorlunda”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.